Кондитер

Основа професії кондитера відносно проста: готувати торти і десерти. Для цього потрібно знати певний набір рецептів, види технологічного обладнання, санітарні норми і правила та багато іншого. На великому ж підприємстві коло обов'язків може бути більше і включати управління колективом, спілкування з клієнтами і так далі.

Професійні навички

Пропонуємо вам можливий список професійних навичок для складання резюме кондитера.

  • знання смакових якостей страв;
  • знання кухонь світу;
  • знання правил ціноутворення і калькуляції страв;
  • знання правил зберігання продуктів;
  • знання технологічного обладнання;
  • навички приготування різних десертів;
  • відмінні знання видів і властивостей харчової сировини, рецептур і способів приготування.
  • вміння презентувати вироби;
  • вміння оформляти страви.

Особисті і ділові якості

Пропонуємо список особистих якостей і умінь, потрібних на посаду кондитера:

  • активна життєва позиція;
  • висока працездатність;
  • товариськість;
  • енергійність;
  • креативність;
  • неконфліктність;
  • хороша пам'ять;
  • здатність швидко навчатися;
  • уважність;
  • сумлінність;
  • грамотна мова;
  • ініціативність;
  • чесність;
  • естетичний смак;
  • пунктуальність.

Зразок резюме кондитера

Іванов Іван Іванович
Адреса: г. Харьков, ул. Іванова, 1, кв. 1
Телефон: (050) 111-11-11
e-mail: I.ivanov@gmail.com

Мета: отримання роботи кондитера.

Професійні навички:

  • Високий рівень оперативної пам'яті.
  • Тактильна, м'язова і температурна чутливість.
  • Хороший естетичний смак.
  • Вміння працювати в команді.
  • Фізично і емоційно витривалий.
  • Наявність санітарної книжки.
  • Є рекомендації попередніх місць.

Досвід роботи:

серпень 2015 року — зараз — кондитер, ресторан Arka.

Функціональні обов'язки:

  • Підготовка сировини.
  • Приготування та оформлення десертів.
  • Обслуговування банкетів, весіль та ін.
  • Ведення зошита витрат сировини і денного забірного листа.
  • Опрацювання та складання технологічних карт.

Досягнення:

  • Розробка власного сезонного меню десертів.
  • Ввів хліб власного виробництва в меню ресторану.
  • Організував продаж тортів на замовлення.

Освіта: 2011-2016 рр., Харківський торговельно-економічний коледж (ХТЕК КНТЕУ), факультет виробництва харчової продукції.

Особисті якості: комунікабельність, гарна пам'ять, активна життєва позиція, акуратність, бажання розвиватися.

Вакансії за спеціальністю «Кондитер» можна знайти тут. Отримати додаткову освіту і підвищити кваліфікацію можна на спеціалізованих курсах або тренінгах. Також для більш ефективного пошуку роботи можна звернутися до кадрового агентства.