Кондитер
Основа професії кондитера відносно проста: готувати торти і десерти. Для цього потрібно знати певний набір рецептів, види технологічного обладнання, санітарні норми і правила та багато іншого. На великому ж підприємстві коло обов'язків може бути більше і включати управління колективом, спілкування з клієнтами і так далі.
Професійні навички
Пропонуємо вам можливий список професійних навичок для складання резюме кондитера.
- знання смакових якостей страв;
- знання кухонь світу;
- знання правил ціноутворення і калькуляції страв;
- знання правил зберігання продуктів;
- знання технологічного обладнання;
- навички приготування різних десертів;
- відмінні знання видів і властивостей харчової сировини, рецептур і способів приготування.
- вміння презентувати вироби;
- вміння оформляти страви.
Особисті і ділові якості
Пропонуємо список особистих якостей і умінь, потрібних на посаду кондитера:
- активна життєва позиція;
- висока працездатність;
- товариськість;
- енергійність;
- креативність;
- неконфліктність;
- хороша пам'ять;
- здатність швидко навчатися;
- уважність;
- сумлінність;
- грамотна мова;
- ініціативність;
- чесність;
- естетичний смак;
- пунктуальність.
Зразок резюме кондитера
Іванов Іван Іванович
Адреса: г. Харьков, ул. Іванова, 1, кв. 1
Телефон: (050) 111-11-11
e-mail: I.ivanov@gmail.comМета: отримання роботи кондитера.
Професійні навички:
- Високий рівень оперативної пам'яті.
- Тактильна, м'язова і температурна чутливість.
- Хороший естетичний смак.
- Вміння працювати в команді.
- Фізично і емоційно витривалий.
- Наявність санітарної книжки.
- Є рекомендації попередніх місць.
Досвід роботи:
серпень 2015 року — зараз — кондитер, ресторан Arka.
Функціональні обов'язки:
- Підготовка сировини.
- Приготування та оформлення десертів.
- Обслуговування банкетів, весіль та ін.
- Ведення зошита витрат сировини і денного забірного листа.
- Опрацювання та складання технологічних карт.
Досягнення:
- Розробка власного сезонного меню десертів.
- Ввів хліб власного виробництва в меню ресторану.
- Організував продаж тортів на замовлення.
Освіта: 2011-2016 рр., Харківський торговельно-економічний коледж (ХТЕК КНТЕУ), факультет виробництва харчової продукції.
Особисті якості: комунікабельність, гарна пам'ять, активна життєва позиція, акуратність, бажання розвиватися.
Вакансії за спеціальністю «Кондитер» можна знайти тут. Отримати додаткову освіту і підвищити кваліфікацію можна на спеціалізованих курсах або тренінгах. Також для більш ефективного пошуку роботи можна звернутися до кадрового агентства.