За роки існування коледжу накопичений значний педагогічний досвід, створені багаті традиції, міцна матеріальна база, але головне - особлива атмосфера, у якій трудиться колектив однодумців, працівників, які знають свою справу і уболівають за неї душею.
Якість навчальних послуг, які надає коледж, перевіряється державними установами, на основі чого видється Ліцензія на право надання освітніх послуг і Сертифікати про державну акредитацію навчального закладу. Це дозволяє видавати випускникам дипломи державного зразка, які дають право на ведення професійної діяльності.
Перелік спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у коледжі:
Харчові технології
Харчові технології (Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів)
Готельно-ресторанна справа
Облік і оподаткування
Енергетичне машинобудування
Термін навчання складає від 1 року 10 місяців до 3 років 10 місяців в залежності від обраної спеціальності і форми навчання. Підготовка фахівців здійснюється за двома формами навчання: денна та заочна.
По закінченню коледжу випускник має право отримати вищу освіту за відповідним напрямом підготовки у скорочені терміни у Національному університеті харчових технологій, відокремленим структурним підрозділом якого є коледж, як на денній так і на заочній формах навчання.